top of page
Some_Scouting_pioneering_construction_wo

NIEUWE LEDEN

Wat is een jeugdbeweging?

20149022_10210439787166293_173163179_o.j

Algemene vragen over jeugdbewegingen

Een jeugdbeweging... Wat is dat nu precies? Op deze pagina vind je een antwoord op al uw vragen over jeugdbewegingen in het algemeen en over de specifieke werking van KSA Eine. Heeft u nog bijkomende vragen? Aarzel dan niet om de leiding te contacteren!

Welke activiteiten worden er georganiseerd in jeugdbewegingen?

Dit zijn organisaties waar kinderen allerhande spelletjes spelen met leeftijdsgenoten. De spelletjes en activiteiten worden georganiseerd door jongvolwassenen die meestal zelf lid zijn geweest in de jeugdbeweging.

Als u uw kind inschrijft in een voetbalclub weet u dat het elke week zal voetballen. In een jeugdbeweging ligt dit net iets anders. De éne week kan er een bosspel op de agenda staan. De andere week een knutselactiviteit, een kookactiviteit, een sporenzoektocht of nog iets helemaal anders. Deze verscheidenheid aan activiteiten zorgt ervoor dat uw kind zich kan ontplooien in verschillende domeinen. Al deze activiteiten worden georganiseerd door geëngageerde jongvolwassenen op vrijwillige basis.

Moet mijn kind elke week komen?

Het is absoluut de bedoeling dat uw kind elke week (of toch zoveel mogelijk) komt naar de activiteiten. Alleen zo kan er een hechte groep gesmeed worden.

Moeten de leden verplicht mee op kamp?

Neen. Het kamp is het hoogtepunt van een jeugdbewegingsjaar maar kinderen hoeven er niet aan deel te nemen.

20149022_10210439787166293_173163179_o.j

Specifieke vragen over KSA Eine

Mag mijn kind een paar keer proberen of moet ik het direct inschrijven?

In KSA Eine mogen kinderen twee tot drie keer komen meespelen alvorens ze zich moeten inschrijven. Ze hoeven tijdens het proberen natuurlijk ook geen uniform te dragen.

Zijn de kinderen verzekerd als ze naar de jeugdbeweging gaan?

Ja. Een deel van het lidgeld dat je als ouder betaalt gaat naar de verzekeringen. Ook als je kind eens komt proberen in de jeugdbeweging, is het verzekerd. Die afspraak hebben de jeugdbewegingen gemaakt met de verzekeringsmaatschappijen.

Kost lidmaatschap aan KSA Eine veel?

Waar ligt het lokaal van KSA Eine?

Wanneer vinden de activiteiten van KSA Eine plaats?

Is het dragen van een uniform verplicht?

Mijn kind eet vegetarisch of halal of heeft een allergie. Houden jeugdbewegingen daar rekening mee?

Ja, op kamp houden de kookouders daar rekening mee, op voorwaarde dat ze het weten. Voor heel zware allergieën kunnen wij wel niet garanderen dat alle keukens op kamp voldoende zijn uitgerust om afgescheiden te koken. Bekijk samen met de leiders van je kind op welke manier daar op kamp mee kan worden omgegaan, zodat het goed is voor je kind en haalbaar voor de keukenploeg.

bottom of page